קול קורא: קבוצת המחקר ׳אסכולה׳

תאריך

קבוצת המחקר ׳אַסְכּוֹלָה׳: מעבדה למחקרים בין-תחומיים בתרבות ישראלית מודיעה על צירוף חברות וחברים חדשים

מעבדת המחקר ַאְסְּכֹוָלָה מאגדת תלמידות ותלמידי מחקר )כולל בשלב הפוסטדוק( מכל מוסדות המחקר האקדמי החוקרים שדות שונים בתרבות הישראלית למן התחלותיה בשלהי המאה ה19- ועד לישראל בת ימינו. בהתבסס על ארגז כלים תיאורטי ומתודולוגי מגוון ככל האפשר, נבקש להתקרב אל השאלה החמקמקה: האם ניתן לתאר ולנסח "תרבות ישראלית" מקומית ונודדת? גוף, חלל, זמן, שפה, תרבות חזותית, תרבות צלילית, תרבות חומרית, ריטואלים, אופנה, מופעים, משחקים, אוכל ועוד – יהוו מרחבים לתיאור ופיענוח.

הקבוצה מקיימת דיונים מרוכזים בשאלות כגון: מה "עברי" או "יהודי" בתרבות הישראלית? האם היא "דתית" או "חילונית", "מערבית" או "מזרחית", והאם זה בכלל משנה? האם יש ייחוד להשפעות תרבותיות ערביות, מוסלמיות, או פלסטיניות? האם וכיצד היא קשורה בהכרח לטריטוריה? מהם קשריה עם סביבות תרבותיות אחרות, ומה מקומן של קהילות שאינן יהודיות במרקם התרבות הישראלית? האם ניתן להצביע על מגמות בתרבות הישראלית הצולחות את השסעים החברתיים/מגדריים/מעמדיים/אתנו- לאומיים, ומייצרות מרחבי פעולה מעורבים? האם ניתן להצביע על סגנון מקומי המאפיין אותה?

׳אַסְכּוֹלָה׳ פועלת כבר מאז שנת 2021 וכעת מודיעה על פתיחה חד-פעמית של השורות למצטרפות ומצטרפים חדשים, תלמידי ותלמידות מחקר (גם לאחר אישור הדוקטורט) מכל תחום במדעי האדם ומכל מוסד אקדמי, אוטו-דידקטים עם עניין להרחיב את השכלתם במחשבה תיאורטית והשוואתית על חקר התרבות הישראלית. מספר המקומות מוגבל.

בשנת תשפ"ה מתוכננת קבוצת ׳אַסְכּוֹלָה׳ להיפגש בין פעמיים לשלוש בכל סמסטר – בימי שלישי בשעות שלפני הצהריים. בחלק מהמפגשים יוזמנו מרצות אורחות, ובחלקם יוצגו מחקרים אישיים של החברות והחברים ויזכו למשוב מהקבוצה. כן נקיים "רטריט" בקיץ, ובמידת האפשר סדנה מסכמת באוניברסיטה בחו"ל בשנה העוקבת.

להגשת מועמדות יש לשלוח עד לתאריך 31.08.2024 למרכזת פעילות הקבוצה מסמך PDF אחד הכולל:

קורות חיים אקדמיים (כולל שם המנחה בתזה/דוקטורט)

פרטי קשר + התחייבות להשתתף בכל פגישות הקבוצה

הסבר קצר של פרויקט המחקר הנוכחי (עד 300 מילה)

דוגמית כתיבה אקדמית (לכל הפחות תקציר של הצעת מחקר לתזה או דוקטורט)

נא לציין בשורת הנושא "הגשת מועמדות לאסכולה" ואת השם.

את המועמדות יש להגיש לכתובת דוא״ל: tami.fri@gmail.com

צילום מתוך סדנה שקיימה הקבוצה באונ׳ קיימברידג׳