מה חדש

  • באנר

    מפגש היכרות בזום: ללימודי תואר שני בהתמחות במחשבה ביקורתית וטכנולוגיות עכשוויות

    כיצד טכנולוגיה ו- AI משפיעות על חיינו? בואו למפגש היכרות בזום, ביום חמישי 1.8 בשעה 18:00

  • כרזה

    דאטא קוסמית ועתיד האיחסון

     

    בתקופה הנוכחית אנחנו רואים חשיבות גבוהה מאוד בהשתתפות בשיח האקדמי הבינ״ל ובנסיעה לכנסים בחו״ל. לכן אנחנו מעודדים תלמידי ותלמידות מחקר בתוכנית לנסוע ולהציג את עבודותיהן. לאחרונה ד"ר אלה קליק, חברת סגל בתוכנית שלנו, הרצתה בכנס האגודה הבין-לאומית לחקר הקולנוע והמדיה בבוסטון ואנחנו גאים ושמחים לשתף את תקציר הרצאתה.

  • תמונה

    מחאות הסטודנטים בקמפוסים בארה״ב

    ד״ר דרור ינון, פרופ׳ לירן רזינסקי ופרופ׳ חזקי שוהם, שלושה חברי סגל מהתוכנית, שיתפו במחשבות שלהם בעקבות מחאות הסטודנטים בקמפוסים בארה״ב. שלושתם הסכימו כי האנטישמיות עצמה היא עניין שולי מנקודת מבטם של המוחים, וכי כאשר עולים טיעונים אנטישמיים הדבר נובע לרוב מבורות. עם זאת, שלושתם מעלים אספקטים שונים וניתוח שונה ביחס לאירועים.

  • באנר

    ״מבט אל האנושי״ - סדרת ההסכתים החדשה שלנו

    בסדרת הסכתים חדשה, ד״ר אסף אוזן מבקש להבין רבדים עמוקים יותר של המציאות דרך עולמות של מוסר, טכנולוגיה ועולם התופעות. ״אם נצליח להוציא את השיח מבין כתלי האקדמיה נוכל לתרום להפיכתה של החברה ליותר ביקורתית ומודעת״. 

     

  • תמונה של איה בירגר

    הלבה של הר הגעש עדיין רותחת

     

    מאז ה- 7 באוקטובר, מתנדבת איה בירגר, דוקטורנטית במסלול פסיכואנליזה ופרשנות ופסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית, בטיפול במפונים מהעוטף שנפגעו ובניצולים מהמסיבה. בשיחה כנה ואמיצה היא משתפת אותנו בתחושות האישיות שלה כמטפלת וכאדם.

  • כרזה

    סדנה חדשה בסמסטר ב׳ - המפנה האונטולוגי ויחסי חי, צומח דומם

     

     

    אנו גאים להציג בפניכם את סדנת המחקר של פרופ׳ תמר אלאור, אשר תתקיים בסמסטר ב׳ אצלנו בתוכנית:

  • תוכנית נכנס

    החיים ראויים לחיות אותם

     

    לקראת הכנס שאיתו נפתח את חופשת הסימסטר, ״מאה שנים של ביקורת: אסכולת פרנקפורט, מבטים עכשוויים״, שוחחנו עם ד״ר דרור ינון, מרצה וחבר סגל בתוכנית שלנו אשר יזם ואירגן את הכנס יחד עם פרופ׳ פיני איפרגן מהמחלקה לפילוסופיה.

  • תמונה מתוך מפגש הפורום הישראלי לפנומנולוגיה שהתקיים בתאריך 18.1.24

    הפורום הישראלי לפנומנולוגיה

    מאז הוקם ״הפורום הישראלי לפנומנולוגיה״ הוא מצליח לייצר מפגשים מרתקים ומלאי תוכן. מיכל בוסתן, רכזת הפורום, פורסת עבורנו את חזון הפורום ומציגה סקירה מקיפה של פעילויותיו.

  • מפגש של מעבדת המחקר "אסכולה" באוניברסיטת קיימברידג'

    האם ניתן לתאר ולנסח ׳תרבות ישראלית׳?

    על קבוצת המחקר ״אסכולה״ כבר שמעתן? אחרי שחזרו מסדנת מחקר באוניברסיטת קיימברידג׳ היוקרתית אנחנו גאים לשתף כאן את המחקרים שהציגו ומחכים להמשך פעילות הקבוצה. רוצים להצטרף?

  • תמר ברגר

    דיסציפלינה בלתי דיסציפלינית

    ישבנו לשיחה על ״בינתחומיות״ עם תמר ברגר, בוגרת התוכנית שלנו וחוקרת עצמאית ומעניינת. מתוך השיחה החלטנו לחלוק איתכן תובנות מעוררות השראה. ״אין פה שיטתיות ונאמנות דיסציפלינרית מסויימת וברורה – זו נשארת דיסציפלינה בלתי דיסציפלינית. יש בזה גם סכנה״.

  • תמונה של ד"ר אלה קליק

    עשייה אינטלקטואלית היא לא בהכרח רק על הדף

    הכוונה המקורית שלנו הייתה להציג באופן רשמי יחסית את ד״ר אלה קליק אבל השיחה איתה הייתה כל כך שואבת, שאין לנו ברירה אלא להביא עבורכן קצת יותר מפי חברת הסגל החדשה שלנו.

  • פרופ' ענר גוברין והסופר דויד גרוסמן בכנס ב-21.7.23

    צרימה בלתי פוסקת

    אחת הדרכים שלנו למצוא פשר וכוח בימים האלו היא בחיפוש אחרי קולות כותבים ומדברים שאנו חוזרים אליהם שוב ושוב. עבורנו הסופר דויד גרוסמן הוא כזה. בקיץ האחרון התכבדנו לארח אותו בתוכנית ולכבוד הניוזלטר הראשון שלנו אספנו עבורכן כמה ציטוטים מרגשים ומעניקי משמעות שטוב לשלוף בימים האלה.