תואר שני עיוני

כרזה

להרשמה

תהיתם פעם מהו טקסט ומי מוסמך לפרש אותו? איך יודעים האם שפה מתארת מציאות? מה מקודד בדימוי חזותי? מתי ביקורת אינטלקטואלית הופכת לביקורת פוליטית?

אצלנו בתוכנית, תרבות היא לא רק הסדרות שאנחנו צופים בהן, או המוזיקה שאנחנו אוהבים, אלא מכלול הפעילויות האנושיות המתבטאות בשפה, בדימויים חזותיים, בטקסטים ובהתנהגויות היומיומיות שלנו. לכן אנחנו התוכנית היחידה בארץ אשר משלבת בין תחום לימודי התרבות לבין תחום לימודי הפרשנות (הרמנויטיקה) ובכך אנחנו מובילים את הסטודנטים והסטודנטיות שלנו לכתוב מחקרים מגוונים, יצירתיים ובינתחומיים ברמה הגבוהה ביותר.

 

תואר שני בלימודי פרשנות ותרבות - המסלול העיוני (ללא תזה) 

המסלול העיוני מיועד למועמדים ולמועמדות שסיימו את לימודי התואר הראשון בהצטיינות ואשר מגלים רצון ויכולת ללימודים בינתחומיים ממספר דיסציפלינות. המסלול חושף את הסטודנטים ואת הסטודנטיות לתיאוריות מגוונות בתחום מדעי האדם על מכלול היבטיו ומפתח את יכולת הניתוח שלהם ביחס למרחב התרבותי. הלימודים במסלול זה כוללים כתיבה של עבודות ושל סמינריונים ברמה אקדמית גבוהה.

מה לומדים אצלנו בתוכנית?

ההנחה הבסיסית שלנו היא כי ניתן לפרש ולחקור את רוב הדברים כתופעה תרבותית באופן המשלב בין נקודות מבט שונות. בזכות רוחב היריעה התיאורטי והמתודולוגי, הסטודנטיות והסטודנטים נהנים מנושאי לימוד מגוונים הכוללים תיאוריות במדעי החברה, באמנות, בשפה, בפילוסופיה ובתחומים נוספים.

על חוויית הלימודים בתוכנית

כדי לאפשר ניתוח רחב ומעמיק עבור תופעות תרבותיות מגוונות, הלימודים בתוכנית כוללים קריאה מרובה בטקסטים קאנוניים ובתיאוריה עכשווית. אצלנו לא סתם לומדים טקסטים – לומדים לשאול שאלות על המציאות, לנתח אותה, ולהבין אותה טוב יותר ולכן השיעורים שלנו מתנהלים במתכונת של דיון. ​​​​​​הקורסים כוללים ביצוע מטלות אשר מחדדות את יכולת הטיעון והכתיבה של הסטודנטים והסטודנטיות ובכך סוללות עבורם את הדרך לכתיבת המחקר. 

בנוסף על החובות האקדמיות, הלימודים בתוכנית מאפשרים לקחת חלק בפעילויות אינטלקטואליות נוספות כגון: הפורום הישראלי לפנומנולוגיה, כנסים, השקות של ספרים חדשים, אירוח של סופרים וסופרות, קבוצות מחקר, קבוצות קריאה ועוד.

הסטודנטיות והסטודנטים אצלנו בתוכנית הינם בעלי קריירות עשירות בתחומים שונים ועל כן הלימודים בתוכנית מתקיימים בשני ימי לימוד קבועים (שלישי ורביעי), כך שניתן לפרוס אותם באופן כזה אשר מאפשר להגיע לאוניברסיטה פעם בשבוע

מתעניינים ומתעניינות בתוכנית? אנחנו מזמינים אתכם ואתכן להגיע לאחד ממפגשי הקולוקוויום שלנו! ללוח הקולוקוויום תשפ״ד לחצו כאן

 


״הכלים שקיבלתי בתוכנית, מסייעים להבין את הרעיונות שעומדים מאחורי המתחים והמאבקים החברתיים של התקופה והופכים אותי לעורכת דין טובה יותר״

ע״וד שרית סולמי, עורכת דין וסטודנטית במסלול לתואר שני


״הקורסים בתוכנית מגוונים מאוד וכוללים מסורות חשיבה מרכזיות בתחום מדעי האדם. אחרי הקורסים האלה – כל תופעה אנושית זוכה למבט מפוכח יותר.״

רועי יוסף, מחזאי ודוקטורנט בתוכנית


״בחרתי ללמוד בתוכנית ללימודי פרשנות ותרבות מכיוון שחיפשתי מסלול שמשלב בין כמה תחומי דעת.״

נמרוד מישורי, פסיכולוג ודוקטורנט בתוכנית


 

מה עושים עם זה?

אצלנו בתוכנית תצללו לעומק התפיסה האנושית ותלמדו לפרש טקסטים – מהקלאסיקות הספרותיות וההגותיות של העבר, דרך העיתון של אתמול, ועד הפוסט הוויראלי של מחר. מגיעים אלינו אנשים מתחומים רבים ומגוונים: מעולם הארכיטקטורה, מפסיכולוגיה ומקצועות הטיפול, מעולם האמנות, מעולם המשפט ועוד. הבוגרים והבוגרות שלנו משתלבים ומשתלבות בעמדות מפתח בתחומים של ניהול אמנותי ואוצרות, פיתוח תוכניות תרבות, כתיבת הגות וביקורת, חקר במכוני מחקר ועוד. רבים הם אלו אשר מפרסמים את עבודת הדוקטורט שכתבו כספר עיון בהוצאה מוכרת וממשיכים ללימודי פוסט-דוקטורט ובהמשך אף משתלבים בהוראה ובמחקר אקדמי במוסדות המובילים בארץ.

תנאי קבלה 


  • ציון סף בתואר ראשון בממוצע 85

  • ראיון קבלה

תהליך ההרשמה מתקיים לפי המודל של בתי-ספר ללימודים מתקדמים בארה"ב (graduate school): ראיון שלקראתו יש לכתוב מסמך כוונות קצר (מאוד), וכן לקרוא טקסט אקדמי שכמותו נלמדים בתוכנית. בראיון תתקיים שיחה ביקורתית על אודות הטקסטים, והוא מהווה גם הזדמנות לשיחה חופשית עם דמויות מהסגל האקדמי על אודות הנעשה בתוכנית. ניתן לגשת לראיון ללא תשלום דמי הרשמה.

 

תוכנית הלימודים


 

קורסי החובה

  1. הרמנויטיקה   

  1. פרשנות השיח   

  1. מבוא לתיאוריות ביקורתיות   

  1. תיאוריה וביקורת מפסיכואנליזה ועד פוסט-הומניזם   

  1. תיאוריות של תרבות: היבטים סוציולוגיים ואנתרופולוגיים 

 

קורסי הבחירה והסמינרים (תשפ״ד)

* הריטואל: תיאורייה וביצוע 

* לשמוע קולות: איך חוקרים עם האוזניים

* המפנה האונטולוגי, יחסי חי צומח דומם

* הדת: תיאוריה וחוויה

* תיאוריות מבט וראייה לא אנושית

* תיאוריות דיגיטליות  יועבר באנגלית

*  Society of Algorithms and Data Subjects יועבר באנגלית 

 

למידע נוסף על הקורסים שלנו לחצו כאן

 

דרישות המסלול


  • קורסי חובה - 5 קורסי חובה בהיקף של 20 נ"ז 
  • קורסי בחירה - 2 קורסי בחירה אחד בהיקף של 8 נ"ז 
  • סמינריונים - 2 סמינריונים בהיקף של 8 נ"ז 
  • קולוקויום - חובת נוכחות בקולוקוויום הכללי של התוכנית  במשך כל שנות התואר כולל ביצוע מטלת כתיבה - תגובה קצרה לאחת ההרצאות פעם בשנה (ניתן להשתתף גם בקולוקווים של תלמידי תואר שלישי בהתמחות פרשנות ופסיכואנליזה). 
  • ידיעת שפות- אנגלית לתואר שני (ניתן לקבל פטור מאת אחד מחברי הסגל של התוכנית).

להלן תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בנושא שפה זרה

  • לימודי יהדות- על התלמידים ללמוד לימודי יסוד ביהדות ולקבל ציון בקורסים אלה. (ישנה אפשרות להירשם לקורסים מקוונים)

להלן תקנון בית הספר ללימודי יסוד ליהדות, בו מפורטות חובות לימודי היסוד ביהדות בהתאם לתארים השונים

 

 

להרשמה