מבט קריאולי על התרבות היהודית-ישראלית / מפגש עם פרופ' יוהנס בקה

כרזה
תאריך
שמחנו לארח בתוכנית ללימודי פרשנות ותרבות את פרופ' יוהנס בקה, חוקר מוביל ללימודי ישראל והמזרח התיכון במרכז היידלברג למדעי היהדות ופרופסור ראשון בגרמניה ללימודי ישראל.

מבט קריאולי על התרבות היהודית-ישראלית

בקה הגיע כאורח קבוצת המחקר "אסכולה" ודיבר איתנו על אחד המושגים המסקרנים שהוא מציע להבנת החברה הישראלית: קראוליזציה.
 
דרך קריאה מחודשת של התרבות היהודית-ישראלית – במטבח, בשפה, ובפרקטיקות דתיות – בקה מציע להבין את ישראל לא רק כמקום של קיבוץ גלויות, אלא כזירה של תהליכי טרנסקולטורציה דינמיים בין יהודים שהגיעו מאירופה, יהודים מזרחים ופלסטינים. לדבריו, כמו בתולדות האיים הקריביים, גם בישראל נוצרה חברה היברידית ומרובדת בתנאים של קולוניאליזם והגירה.
 
בקבוצת המחקר ״אסכולה״ אנחנו ממשיכים וממשיכות לבחון את המתח בין המקומי לגלובלי בנוגע לחברה הישראלית. רעיונותיו של בקה, והדוגמאות שהוא סיפק, מהווים מפתח תיאורטי ומתודולוגי לעשייה המחקרית של הקבוצה.

תאריך עדכון אחרון : 07/05/2025