נקווה, ראשית, שכולכם בטוב עד כמה שאפשר בימים אלו. ונראה שלזמן-מה ניאלץ להתרגל להסתייגות הזו כאשר דורשים בשלום אנשים.

אמש (רביעי) התקים המפגש השלישי בסדרת ההרצאות שלנו שכרגע עדיין נקראת "תיאוריה בזמן משבר" אבל מן הסתם תשנה בקרוב את שמה ואני מקווה שנעבור גם לנושאים כלליים יותר ולא רק ענייני השעה הדוחקים. ד"ר נדב אפל דיבר על פופוליזם והציע מבוא מאיר עיניים לתולדות המושג החל משלהי המאה ה-19, ואז התמקד בכמה מודלים תיאורטיים והגדרות רווחות למושג הזה. הוא הצביע על מעברים חמקמקים בין הפוליטי לתרבותי ובין שמאל לימין. היה מרתק ומאיר עיניים ולמדתי המון. אפשר לבקש את הקלטת ההרצאה מנדב או ממני.

נכון לעכשיו, שנת הלימודים עדיין מתוכננת להתחיל ב-24 בדצמבר. זו ההערכה כרגע והיא יכולה עוד להשתנות; אבל בכל מקרה הובטח לנו שבאופן זה או אחר יתקיימו שני סמסטרים ואין כל כוונה לבטל אחד מהם. לכן, נכון לעכשיו אנו מתכוננים לפתיחת השנה בסוף דצמבר. לשם כך, יתקיימו בחודש הבא (12 ו-13 בדצמבר) שני מפגשי וובינר עם הנשיא, הרקטור והמנכ"ל, ובעלות/י תפקידים נוספים. המפגשים מיועדים לכל הסטודנטים מכל הפקולטות והמחלקות באוניברסיטה. נאמר לנו שאחרי כל אחד ממפגשי הוובינר יתקיימו דלתות פתוחות במדורים השונים באוניברסיטה. והנה סרטון שהכין סגן הרקטור לסטודנטים עם עדכונים והבהרות בנוגע לפתיחת שנת הלימודים ומתווה הלימודים בתשפ"ד.

ובינתיים, אולי כבר שמעתם שהאוניברסיטה פותחת קמפיין לגיוס כספים עבור מילגות בשביל סטודנטים המשרתים במילואים. מי מכם שמרגישים צורך לתרום לעניין שקרוב לליבנו מוזמנים לבדוק פרטים נוספים כאן. אם תרצו לשקול להתרים אחרים הנה קצת הדרכה וכאן אפשר למצוא כמה אמצעים שיווקיים. התרומה מסומנת לפי מחלקות, וזה הלינק של פרשנות ותרבות. וזה הלינק באנגלית. ואם תהיתם כיצד ניתן לקבל את המילגות האלו ומי זכאי להן – ובכן, האוניברסיטה ממתינה לראות כמה כסף ייאסף. כמובן שנעדכן ברגע שיפורסמו הקריטריונים.

ומעין מוסרת שהתאריך האחרון להגשת הצעות מחקר ודוקטורט למי שהיו אמורים להגיש השנה נדחה שוב לסוף דצמבר, ואין צורך להגיש בקשה נוספת לדחייה במקרה הזה. ואולם אלו מכם שעדיין חסומים לרישום – כדאי לטפל בכך ולהגיש את העבודות, הצעות המחקר וכו', או לפחות להגיש בקשות דחייה. ואפרופו מועדי הגשות וכד', הנה הצעה מעניינת מאד ביוזמתה של יערית שלם. במצב הנוכחי רבים מאיתנו מתקשים להתרכז בכתיבה אקדמית (גם אני, אם תהיתם), ונראה שרבים לא מצליחים לסיים ולהגיש את העבודות של השנה הקודמת. יערית מציעה להיפגש מדי פעם ולכתוב יחד – כל דבר: עבודות רפראט וסמינר, הצעות, ואפילו את המחקר עצמו. הסגל האקדמי נלהב מהרעיון, ואנו מציעים לייסד מרחבי למידה וכתיבה באוניברסיטה (כנראה בחדר הסמינרים בבניין 604, ליד משרדי התוכנית – יש מרחב מוגן קרוב מאד בבניין). אפשר להיפגש שם לימים ארוכים או קצרים, ונציע כיבוד קל עד כבד (תלוי בהיענות). הנה טופס הרשמה.

ולאחרונה: אנחנו עמלים על הקמת רשימת תפוצה לבוגרות/ים. אם יש בין קוראי הניוזלטר המהולל הזה בוגרות ובוגרים שירצו להצטרף לרשימה כזו (שתימנע מהודעות טרחניות על עניינים מינהליים שמעניינים רק סטודנטים, וגם זה בקושי) – נא לכתוב למעין.

אנא, היו בטוב. חזקי