תואר שלישי
תואר שלישי (דוקטורט)
- לתלמידים שסיימו תואר שני עם תיזה בתכנית ללימודי פרשנות ותרבות
- לתלמידים שסיימו תואר שני עם תיזה מחוץ לתכנית – התמחות פרשנות ותרבות
- תואר שלישי לתלמידים שסיימו תואר שני עם תיזה בתכנית ללימודי פרשנות ותרבות
למי מיועד – בעלי תואר שני עם תיזה שסיימו לימודיהם בתכנית ללימודי פרשנות ותרבות.
תנאי קבלה – ממוצע ציונים לתואר שני 87, ציון תיזה – 90 וראיון קבלה מטעם התכנית.
משך הלימודים ולוחות זמנים להגשת הצעת מחקר ודוקטורט – בהתאם לתקנון ונהלי בית הספר ללימודים מתקדמים.
חובות כלליות – השלמת קורסי בחירה מתוך התכנית ומציאת מנחה עד לתחילת השנה השנייה ללימודים.
קורסי בחירה – 3 קורסי בחירה מתוך התכנית בהיקף של 6 ש"ש (12 נ"ז) עם ציון "עובר" ללא צורך בהגשת עבודה.
במקרים מיוחדים יאושר לתלמידי התכנית ללימודי פרשנות ותרבות ללמוד חלק מקורסי הבחירה מחוץ לתכנית בארבעה תנאים: (1) תכני הקורסים רלבנטיים ותורמים ישירות לנושא המחקר של התלמיד/ה. (2) יוכרו מקסימום 4 ש"ש של קורסי בחירה מחוץ לתכנית. (3) רק באישור בכתב של ראש התכנית לפני הרישום לקורסים שמחוץ לתכנית. (4) החובות בקורסים מחוץ לתכנית תלויות במרצה ובקורס הנלמד.
חובות נוספות – נוכחות בקולוקויום המחלקתי הכללי במשך שנתיים ראשונות כדוקטורנטים, ורישום לסדנת דוקטורנטים מתחילת הלימודים לתואר כולל בשנה אחת לאחר אישור הצעת המחקר.
קוד דוקטורט – חובת רישום החל משנה א' ועד לסיום התואר.
הנחיה – התלמיד ימצא מנחה מתאים מבין מורי התכנית ו/או מחוץ לתכנית בהתאם לנושא המחקר ובהתיעצות עם מורי החוג ו/או ראש התכנית לא יאוחר מתחילת השנה השניה ללימודים.
- תואר שלישי לתלמידים שסיימו תואר שני עם תיזה מחוץ לתכנית – התמחות פרשנות ותרבות
למי מיועד – בעלי תואר שני עם תיזה מחוץ לתכנית ללימודי פרשנות ותרבות מאוניברסיטה מוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
תנאי קבלה – ממוצע ציונים לתואר שני 87, ציון תיזה – 90, וראיון קבלה מטעם התכנית.
משך הלימודים ולוחות זמנים להגשת הצעת מחקר ודוקטורט – בהתאם לתקנון ונהלי בית הספר ללימודים מתקדמים.
חובות כלליות – קורסים בהיקף 18 ש"ש (36 נ"ז) ומציאת מנחה עד תחילת השנה השניה ללימודים.
קורסי חובה – 5 קורסי חובה בהיקף של 10 ש"ש (20 נ”ז) לפי הפירוט הבא:
1. הרמנויטיקה
2. פרשנות השיח
3.מבוא לתיאוריות ביקורתיות
4. תיאוריה וביקורת מפסיכואנליזה ועד פוסט-הומניזם
5. תיאוריות של תרבות: היבטים סוציולוגיים ואנתרופולוגיים
קורסי בחירה – 3 קורסי בחירה מתוך התכנית בהיקף של 6 ש"ש (12 נ"ז).
* תלמידי התמחות פרשנות ותרבות אשר הצעת המחקר שלהם הוגשה למזכירות, יקבלו ציון עובר על אחד מקורסי הבחירה (חובת נוכחות מבלי להגיש עבודה) ובלבד שקורס זה נלמד בתכנית.
* במקרים מיוחדים יאושר לתלמידי התכנית לפרשנות ותרבות ללמוד חלק מקורסי הבחירה מחוץ לתכנית בארבעה תנאים: (1) תכני הקורסים רלבנטיים ותורמים ישירות לנושא המחקר של התלמיד/ה. (2) יוכרו מקסימום 4 ש"ש של קורסי בחירה מחוץ לתכנית. (3) רק באישור בכתב של ראש התכנית לפני הרישום לקורסים שמחוץ לתכנית. (4) החובות בקורסים מחוץ לתכנית תלויות במרצה ובקורס הנלמד.
סמינריונים – 1 סמינריון מתוך התכנית בהיקף של 2 ש"ש (4 נ"ז).
חובות נוספות – נוכחות בקולוקיום המחלקתי הכללי עד לסיום חובת שמיעת כל קורסי החובה, ורישום לסדנת דוקטורנטים החל מהשנה השניה לתואר ובמשך שנה אחת לאחר אישור הצעת המחקר.
קוד דוקטורט – חובת רישום החל משנה א' ועד לסיום התואר.
הנחיה – התלמיד ימצא מנחה מתאים מבין מורי התכנית ו/או מחוץ לתכנית בהתאם לנושא המחקר ובהתיעצות עם מורי החוג ו/או ראש התכנית לא יאוחר מתחילת השנה השניה ללימודים.
דוקטורט מאמרים
ניתן לכתוב דוקטורט מאמרים, המורכב משלושה מאמרים שהתקבלו לפרסום בכתבי עת בשיפוט עיוור. לפי כללי התוכנית ללימודי פרשנות ותרבות:
- על פי נהלי בית הספר ללימודים מתקדמים ניתן להגיש את עבודת הדוקטור במתכונת של מונוגרפיה או כמקבץ הכולל שלושה מאמרים לפחות.
- על פי החלטת מועצת הסגל של התוכנית לפרשנות ותרבות, אחד מהמאמרים לכל היותר יכול להיות בעברית, באחד מכתבי העת המאושרים על-ידי ות"ת והמופיעים באתר ספריית בר אילן ברשימה המתעדכנת מדי פעם כאן. על שני המאמרים האחרים להתקבל לפרסום בכתבי-עת בין-לאומיים המופיעים באתר זה: https://www.scimagojr.com/.
- בכל מקרה, דוקטורט המאמרים יעבור הליך שיפוט על ידי שופט/ת פנים וחוץ באמצעות ביה"ס ללימודים מתקדמים, כמו עבודת דוקטורט במתכונת מונוגרפית. עבודת דוקטורט חייבת להציג תימה משותפת, ולפיכך, גם בדוקטורט מאמרים נדרשים פרק מבוא ופרק דיון המציגים רקע רחב ומתכללים את המאמרים. אישור הזכאות לתואר ניתן רק לאחר השלמת השיפוט.
- על פי החלטת מועצת הסגל של התוכנית לפרשנות ותרבות, אם שני מאמרים כבר התקבלו לפרסום, ורק מאמר אחד טרם התקבל בשל עיכובים בהליך השיפוט, הדוקטורט יכול להיות מאושר במידה וקורא פנימי וחיצוני אישרו זאת לפי נהלי ביה"ס ללימודים מתקדמים.