אירועים

אירועים עתידיים:

פאנל מקוון העוסק ב״מנגנונים של סולידריות לאומית״

יום חמישי, 6.2 ב-19:30 (שעון ישראל), בשידור חי ב- Facebook וב- YouTube

הצטרפו אלינו לפאנל אונליין בעקבות גיליון נושאי בכתב העת Nations and Nationalism  העוסק ב"מנגנונים של סולידריות לאומית" עם דני קפלן, סיניסיה מאלשביץ', לאה דוד, דניאל ליינר-ווס, ג'ון פוקס וחזקי שוהם. יום חמישי 6 בפברואר ב-19:30 שעון ישראל, בשידור חי ב  Facebook   ו YouTube

כרזה

ששת המאמרים בגיליון הנושאי עוסקים במופעים של סולידריות בחיי היומיום ובאירועים ציבוריים. הם מתמקדים ב"איך עושים" לאומיות ולא בתכנים או גבולות של לאומיות. בעוד שרוב המחקר בלאומיות עוסק בשאלות של זהות קולקטיבית אין מספיק התייחסות ללאומיות במונחים של סולידריות וקשר בין שחקנים. בשונה מאתניות, לאומיות מושתתת לא רק על תודעת עבר משותף אלא גם על ביסוס אמון ושיתופי פעולה פוליטיים. בה בעת, בשונה מאזרחות, לאומיות מייצרת רגשות של קרבה שחורגים מקשר חוזי בין זרים.

מכאן שסולידריות לאומית איננה רק תולדה של זהות משותפת אלא נוצרת ומתהווה מתוך מנגנונים חברתיים שונים, ובכלל זה: אינטראקציות בין-אישיות, רשתות חברתיות, תהליכים תקשורתיים, מוסדות חברתיים-פוליטיים וכן אובייקטים מטריאליים ואיקוניים.

פרטים נוספים על האירוע:  https://asen.ac.uk/event/solidarity/

 

הגיליון הזה הוא פרי קבוצת מחקר בינלאומית, מיסודו של המרכז לסוציולוגיה תרבותית באוניברסיטת בר-אילן שבחנה מודלים ופרדוקסים של סולידריות תוך שילוב בין ניתוח תיאורטי לבין מחקר אמפירי. הקבוצה כללה חוקרות וחוקרים מובילים בעולם בחקר לאומיות ממגוון דיסציפלינות ומכיוונים שונים, בהם:

הפוליטיקה של חבֵרוּת ומועדונים חברתיים, אֵמון ונתינה, רשתות חברתיות, ניהול קונפליקטים בין קבוצות, רגשות קולקטיביים, טקסים ואירועי מדיה, זיכרון קולקטיבי, ממלכתיות וחברה אזרחית.

הקבוצה נפגשה ב-23-24 למאי 2022 לסדנת מחקר בשדה-בוקר, בתמיכת הקרן לקידום מדעי הרוח והחברה של האקדמיה למדעים, מרכז עזריאלי ללימודי ישראל במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות וקרן שניצר באוניברסיטת בר אילן.

תצלום קבוצתי