קהילת התיאוריה והמחקר הפסיכואנליטי: סדנאות וכנסים

סדנא 1: התמודדות עם אתגרים ומשוכות בתהליך עבודת המחקר

מועד: יום שלישי  01.04.25 בין השעות 14:00-15:30

מיקום: בזום

קהל יעד: סטודנטים.ות לתואר שני ושלישי המצויים בתהליך עבודת מחקר

 

מטרת הסדנא: בסדנא נערוך מיפוי קצר של אתגרים מגוונים המתרחשים בתהליך עבודת המחקר. נאפשר שיח פתוח על חוויות של מבוי סתום במחקר, חסמים בכתיבה, מורכבויות בקשר מנחה- מונחה, האיזון בין התמסרות למחקר  למחויבויות חיים אחרות, קבלת בקורת על המחקר וכדומה. במפגש נציע  אסטרטגיות שונות להתמודדויות עם משוכות כאלו ואחרות.

מנחת הסדנא: ד"ר זהורית אסולין

על המנחה: ד"ר זהורית אסולין, פסיכולוגית קלינית, מטפלת בקליניקה פרטית ובמרכז "גפנים"- לטיפול באוריינטציה פסיכואנליטית לנפגעי ה7/10 באופקים. מרצה במכללה האקדמית אשקלון ובאוניברסיטת בר אילן. מנהלת אקדמית של המרכז לקידום מחקר פסיכואנליטי. חוקרת בנושא פסיכואנליזה, תרגום ורב תרבותיות. ספרה "תרגום בטיפול פסיכואנליטי" יצא לאור בהוצאת רסלינג בשנת 2024.

 

להרשמה יש לשלוח מייל עם פרטים אישיים ובכותרת בקשה להצטרף לסדנא "אתגרים בעבודת דוקטורט" לכתובת: cprbarilan@gmail.com


 

סדנא  2: סדנא לכתיבת מאמר מדעי

מועדים:  11.3.25 ו-25.3.11 בין השעות 19:00-20:30 .

מיקום: בזום

קהל יעד:  א.נשי מחקר וטיפול המעוניינים לפרסם מאמר המתבסס על עבודת מחקר שערכו.

 

מטרת הסדנא: הסדנא  תעסוק בהקניית מיומנויות וכלים מעשיים לכתיבת מאמר אקדמי בהתאם לכללים של כתיבת מאמר מדעי. המשתתפים יעבדו על מאמר שאותו הם מעוניינים לפרסם. הם.ן יתרגלו  כתיבה, קריאה וניתוח ביקורתי של טקסטים, יפתחו יכולות הצגת טיעונים ואינטגרציה של רעיונות, וילמדו לכתוב תקציר ורעיון מרכזי באופן אינטגרטיבי וקוהרנטי. נתייחס בסדנא לסוגיות של כתיבה וניסוח פסקאות, בקרה והערכה של תהליך הכתיבה, בחירת כתב העת המתאים, התייחסות לתגובות סוקרים והתמודדות עם מכתבי דחייה.

מנחה הסדנא: פרופ' ענר גוברין

על המנחה: הוא פרופסור חבר באוניברסיטת בר-אילן, שם הוא משמש כמנהל מסלול הדוקטורט "פסיכואנליזה ופרשנות" בתוכנית לפרשנות ותרבות. הוא פסיכולוג קליני, פילוסוף ופסיכואנליטיקאי מנחה המקיים פרקטיקה פרטית בתל אביב. חבר במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו (TAICP),

עבודתו של גוברין מתפרשת על פני מספר תחומים: מחקריו מתמקדים בנקודות המפגש בין פילוסופיה ופסיכואנליזה. הוא פיתח תיאוריה פסיכולוגית חדשה של שיפוט מוסרי. מאמרו "להבין את הרוע: פרספקטיבה פסיכואנליטית על התקפות החמאס ב-7 באוקטובר 2023" יתפרסם בכתב העת Psychoanalytic Psychotherapy. ספריו שפורסמו כוללים את "אתיקה והתקשרות: כיצד אנו מגבשים שיפוטים מוסריים" (2018), "המוקסמים והמוטרדים: דימויי הידע של הפסיכואנליזה" (2018), " שיחות עם מייקל אייגן" (בשיתוף עם מייקל אייגן, 2007), "בין התנזרות לפיתוי – גלגוליה של הפסיכואנליזה באמריקה" (2003).

ספרו האחרון, "כיצד הפילוסופיה שינתה את הפסיכואנליזה: מריאליזם נאיבי לפוסטמודרניזם" (Routledge, 2024), חוקר את ההשפעה העמוקה של החשיבה הפילוסופית על התיאוריה הפסיכואנליטית. ספרו העתידי, "אמנות תיאור המקרה הפסיכודינמי: מדריך מעשי", יתפרסם גם הוא בהוצאת Routledge. גוברין חוקר כתיבה פסיכואנליטית ומנחה קלינאים בכתיבת תיאורי מקרה לבחינות הסמכה ופרסומים.

גוברין, מרצה תדיר בכנסים בישראל ובעולם, משמש כעורך סדרת הספרים "Routledge Introductions to Contemporary Psychoanalysis " בהוצאת Routledge  וסדרת "נרקיסוס לפסיכואנליזה, פילוסופיה וחקר התרבות" בהוצאת רסלינג.

 

להרשמה יש לשלוח מייל עם פרטים אישיים והכותרת ״בקשה להצטרף לסדנא לכתיבת מאמר מדעי״ לכתובת:  cprbarilan@gmail.com