השבוע לא הייתי כאן, ובזמן שנהניתם ממזג אוויר בריטי, נסעתי לאוניברסיטת קיימברידג' כדי לקיים שם סדנת מחקר של קבוצת המחקר שלי "אסכולה" שכוללת גם כמה תלמידים ופוסטדוקים מהתוכנית. דיברנו על היבטים שונים של תרבות ישראלית ומחקר החברה הישראלית והיה מרתק וגם מרגיע.

ביום חמישי לפני כשבועיים התקיים המפגש הראשון של הפורום לפנומנולוגיה בכותרת הרלוונטית "פנומנולוגיה ומשבר" – מפגש שהוקדש לספר משבר המדעים האירופיים מאת הוסרל. לאחר ברכות מאת פרופ' רוני מירון ופרופ' מיכל בן-שחר (ראש היחידה הבין-תחומית, שהתוכנית היא חלק ממנה), ניתנו הרצאות מאת פרופ' ירון סנדרוביץ וגלית ענבר-ישראלי מאוניברסיטת תל-אביב. הייתה השתתפות יפה, ואפשר כבר לשריין את תאריך המפגש הבא של הפורום – ב-7 במרץ.

וביום שלישי הקרוב (6 בפברואר), בשעה 18:00, נארח בזום את פרופ׳ עידו דיקמן מהמחלקה לפילוסופיה של אוניברסיטת נאנג'ינג (סין) בנושא ״ברגסון, דלז ותפיסת הראייה בתלמוד״. הנה קישור זום. הכותרת מסקרנת מאד ותודה לד"ר דרור ינון על ארגון המפגש (שאינו חלק מסדרת הקולוקוויום).

בינתיים אנו משלימים כל מיני דברים שנדחו בשל המלחמה. אחד מהם הוא סדנת "הלא-מודע המתודולוגי" שבזמנו תוכננה לחופשת הסמסטר. הסדנה היא יוזמת קבוצת סטודנטים בראשות עדי סגל, והיא מיועדת לסייע לכולנו בניסוח המתודולוגיה המחקרית שלנו. בקול הקורא המעודכן שנשלח אליכם לאחרונה פורסם לוח הזמנים החדש: המועד האחרון להגשת התקציר הוא ה-15 במרץ. לאחר מכן תתקיים סדנה סגורה למשתתפים בלבד, ב-8 ביולי; וב-3 בספטמבר יתקיים כנס פתוח לכל הקהילה. למי שנמצאים כבר בתהליך כתיבת המחקר שלהם, ומבקשים (או מתבקשים...) לנסח את המתודולוגיה של המחקר שלהם, לנהל על כך שיחה עם חבורת מוחות לא רעה בכלל ולקבל משוב והכוונה – מומלץ.

שימו לב לספר מסאי חדש ומסקרן מאת בוגרת התוכנית שלנו, פרופ' מירב רוט (אוניברסיטת חיפה), בכותרת המסקרנת אהבת אמת כאהבת האמת. הנה פרטים. ברכות חמות!

ובעניין דומה, ברכות גם לשרית יפרח על פרסום מאמרה העוסק בכתיבה של ילדים באמצעות ניתוח דמותו של מומיק מ"עיין ערך: אהבה" מאת דוד גרוסמן, ומבחינה בין סוגי תקשורת שונים באמצעות כתיבה. המאמר המלא כאן. ברכות חמות לשרית על ההישג המרשים!

ובהזדמנות זו נזכיר שוב כי למחברי מאמרים בכתבי עת שפיטים (המופיעים באתר Scimago) מוענק הן פרס מאת ביה"ס ללימודים מתקדמים (וכדאי להירשם אליו כאן) והן פרס מאיתנו שמוענק באירוע סוף השנה של התוכנית.