ובכן מסתבר שעברו כמעט חודשיים בתוך המלחמה שנחתה על כולנו באבחה, והעצבים של כולנו מרוטים. שוחחתי השבוע עם לא מעט תלמידים ולמדתי בהתפעלות על צורות התמודדות שונות של כל אחת ואחד. רבים מהקהילה שלנו עדיין שקועים בהתנדבות למען מפונים ונפגעים; רבים אחרים מושקעים מאד בעשייה פוליטית או אמנותית; ויש גם כאלו, לא תאמינו, ששקועים בעבודה אקדמית וכותבים (סטודנט אחד אמר לי שהוא דווקא נמצא ב"בולמוס של כתיבה", כי זה המקום שאליו הוא בורח). על כל פנים, הסתבר שיש כמה וכמה בינינו שמחפשים את הדרך לחזור לכתיבה, ועבור אלו נקיים ביום שלישי הקרוב , 5 בדצמבר, מרחב למידה משותף. חדר הסמינרים (חדר 309) בבניין 604 (שבו נמצאים משרדי התוכנית) יהיה פתוח החל מהשעה 9:00 בבוקר עד 16:00 לתלמידות ותלמידים מהתוכנית שירצו להביא איתם עזרי כתיבה ופשוט לשבת ולכתוב בחברותא, עם קפה וכיבוד (כולל ארוחת צהריים קלה). גם אני אהיה שם, לפחות בחלק מהזמן. כל קהילת התוכנית מוזמנת (ובבקשה להגיע רעבים)! ותודה ליערית שלם על הרעיון.

למעשה, זה כבר קרה השבוע בקבוצה מצומצמת יותר, כאשר פרופ' לירן רזינסקי קיים מרתון כתיבה לקבוצת הפוסטדוקיות/ים של התוכנית, יחד עם כמה דוקטורנטים ודוקטורנטיות. גם ד"ר אלה קליק נכחה שם, ושמעתי מכמה מקורות שהיה מצוין. תודה גדולה ללירן, ואני מדגיש שאנו פתוחים ליוזמות כאלו – גם מצד הסטודנטיות והסטודנטים!

ובינתיים האוניברסיטה ובתוכה התוכנית ממשיכות להיערך לפתיחת הסמסטר, נכון לעכשיו ב-24 בדצמבר. סגן הרקטור פירסם סרטון נוסף בעניין הדוחק הזה. ובאופן ספציפי, לגבינו: האוניברסיטה אמנם איפשרה דחייה אוטומטית בהגשת הצעות מחקר, ועבודות תזה ודוקטורט עד לסוף דצמבר; אבל בצד זה, יש כאלו שעליהם לבקש הארכה מפני שהרישום שלהם לשנה זו חסום. אז חשוב לעשות זאת בהקדם בעזרת הטפסים של הוועדה לתואר שני או שלישי (תלוי במעמדך הנוכחי) שמופיעים בפורטל "בר-אילן שלי">מאגר הטפסים>תואר שני/שלישי. אני מדגיש שגם במצב הזה, חשוב לנמק את הבקשה כראוי ולא לחשוש לפרט את נסיבות החיים שעשויות להצדיק את הדחייה, אם יש כאלו. אגב, חשוב לציין שהייתה תקלה כלשהי באינ-בר שבגללה טפסים ממוחשבים לא הגיעו אלינו למשרד. אם עבר יותר מדי זמן ולא קיבלתם תשובה על הבקשה, כדאי להגיש שוב באמצעות הטופס ולשלוח באימייל למשרד, כמו פעם. לפחות להדפיס כבר לא צריך!... בבקשה תקפידו למלא את כל הפרטים הדרושים (כולל תאריך וחתימה) והעבירו למנחים שלכם ולאחר מכן במייל, להמשך טיפולה של רוני ארליך.

בנוסף, שימו לב לקורס "כתיבה אקדמית באנגלית לתלמידי תואר שלישי בלימודי פרשנות ותרבות" (27-1453-01) שיתקיים ברובו בזום בימי רביעי בסמסטר א', בין השעות 18:00-16:00, למעט שלושת המפגשים האחרונים שיתקיימו באופן פרונטלי. סטודנטים שיעמדו במטלות הקורס, ויקבלו ציון עובר, יוכלו לקבל פטור מחובת אנגלית לתואר שלישי.

בנוסף, גם אם זה נשמע מנותק, אנחנו צריכים להביט גם קדימה. לאלו מכם שחושבים או חושבות על קריירה אקדמית בהמשך, אני מציע מאד לשקול את מילגת לוורהולם הבריטית.

ולבסוף, נספר על כתבה בעיתון "הארץ" שעסקה בשאלה מדוע חילונים מלים את בניהם, ובה אוזכר המחקר של רונית שאולי-ברנאי, שעוסק בצידוקים העכשוויים לברית המילה בחברה הישראלית. הנה הלינקלכתבה (אפשר לעבור את חומת התשלום דרך המנוי של בר אילן בספרייה). מרתק – ותמיד רלוונטי!

אני מקווה מאד לראות כמה שיותר מכם, פנים אל פנים, ביום שלישי הקרוב. גם אם אתם בין אלו שמעדיפים לכתוב לבד, אבל חסר לכם קצת מגע אנושי חי, בואו לומר שלום!

להת',