תצלומים כאשנב לנפש
ד"ר סיגל עדן אלמוגי, מחברת הספר "על הביתי והאל־ביתי: מבט פסיכו־מרחבי", הזמינה את חברות וחברי הקהילה לסדנה ייחודית שעסקה בשימוש בתצלומים כמתודולוגיית מחקר במחקר איכותני.
למפגש הגיעו חוקרות וחוקרים ממוסדות אקדמיים שונים ומתחומי דעת מגוונים, כדי להתנסות בכלי המחקר מקרוב – לא רק לשמוע עליו, אלא ממש “לטעום” ממנו. דרך עבודה משותפת עם תצלומים נפתח מרחב עשיר של התבוננות, פרשנות ושיח, שהמחיש כיצד הדימוי החזותי יכול להפוך למקור ידע חי, רגיש ורב־שכבתי.
אחת המשתתפות היטיבה לתאר את החוויה:
"תודה רבה על האפשרות להשתתף בסדנה על שימוש בתצלום. הייתה זו חוויה מיוחדת, אינטימית, מהנה, מלמדת ומרתקת, שאפשרה שיח ופתיחה להמשך חשיבה ועבודה."
רגעים כאלה ממחישים את מהות הקהילה שלנו: יצירת מרחבים משותפים ללמידה, להעמקה ולהתרחבות מקצועית. בהנגשת ידע וכלים מחקריים חדשניים, אנו ממשיכים לטפח שיח מפרה התומך בהתפתחות המחקרית והקלינית של חברות וחברי הקהילה.
תאריך עדכון אחרון : 04/03/2026